fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ramböll får ny chef för social hållbarhet

Publicerad: 19 februari 2018, 06:58

Den tidigare stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista, Patrik Derk, blir ny chef för social hållbarhet på Ramböll.

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Patrik Derk blir ny chef för social hållbarhet på Ramböll. Han kommer närmast från en tjänst som stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista och har tidigare varit vd för Telge Hovsjö ab, samt arbetat som rektor på Hovsjöskolan och Ronnaskolan i Södertälje.
– Ramböll är en stiftelse och grundidén har alltid varit att de pengar man investerar ska gå tillbaka in i verksamheten så att man kan göra fler bra saker. Det är en bra grund om man vill satsa på social hållbarhet, och det är något som Ramböll nu vill lägga större fokus på, säger Patrik Derk till Aktuell Hållbarhet.

Som teknikkonsultbolag bidrar Ramböll till att forma framtidens städer och samhällen och i det arbetet är det viktigt att den sociala hållbarheten inte glöms bort. Patrik Derks uppgift blir att lyfta de sociala hållbarhetsfrågorna och syna en del av de mer komplicerade samhällsfrågor som dyker upp i samhällsplaneringen.
– Jag har jobbat i det som ibland betecknas som problemområden i snart 30 år i olika befattningar och jag vet att det finns goda möjligheter att skapa en positiv utveckling även i dessa områden. Om Ramböll kan hjälpa kommuner och andra uppdragsgivare med det så har vi en given roll när det kommer till att vara med och skapa framtidens städer, säger Patrik Derk.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev