Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ranking: SEI – en tankesmedja i världsklass

Publicerad: 10 Mars 2011, 12:11

I en ny rankningslista över världens främsta tankesmedjor inom miljö hamnar Stockholm Environment Institute på en hedervärd tiondeplats – i konkurrens med 6000 organisationer. (Foto: J.Lokrantz/Azote )


Ämnen i artikeln:

Johan RockströmSei

Det är programmet Think Tanks and Civil Societies vid University of Pennsylvania som rankat de bästa tankesmedjorna på miljöområdet. Rankningen utgår från en lista av 6480 tankesmedjor i 169 länder. I denna rankningslista hamnar Stockholm Environment Institute, som leds av Johan Rockström, på en hedervärde tiondeplats. Stockholm Environment Institute är dessutom tillsammans med Potsdam Institute for Climate Impact Research de enda två europeiska tankesmedjorna på listan.

Foto: J.Lokrantz/Azote

Processen att skapa rankningen är en omständig historia och topplistan tar enligt universitet åtta månader att framställa. När listan är färdig har 250 experter, 150 journalister, 30 före detta chefer från tankesmedjor och 63 representanter från frivilligorganisationer tillfrågats.
– Vi ser detta som ett erkännande för SEI:s viktiga forskning kring miljö- och utvecklingsfrågor. Under det kommande året riktar vi stort fokus mot Earth Summit i Rio 2012 som kommer att spela en betydande roll för framtiden, säger Johan Rockström, chef för Stockholm Environment Institute.

Utöver SEI – vilka tankesmedjor lyssnar du själv till?
– SEI representerar ju det breda greppet över hållbarhetsforskningen. Själv lyssnar jag och inspirerars jag av smalare institute som Pottsdamm Institute for Climate Impact Research som är inriktade på klimatet. En annan organisation som jag har stor respekt för, och som vi samarbetar mycket mer är World Resource Institute.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Johan RockströmSei

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.