lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rapport: Så får ditt CSR-arbete genomslag – på riktigt

Publicerad: 29 oktober 2009, 11:18

Swedwatch lyfter fram tre inspirerande goda exempel på hur man kan få fart genomslag på arbetet med socialt ansvarstagande.

Ämnen i artikeln:

SwedwatchCsrEkologisk hållbarhetHållbara städer

I den färsk rapport från Swedwatch (framtagen i samarbete med Svenska kyrkan och Fair Trade Center) studeras och dras lärdom från de tre svenska bolagen Trelleborg, Dem Collective och Lindex

Rapporten fokuserar bland på hur uppförandekoder och fabriksinspektioner kan skapa förbättringar på områden som hälsa och säkerhet – och den visar att tydliga ställningstaganden när det gäller fackliga rättigheter och levnadslöner leder till konkreta förbättringar.

– Ökad medvetenhet och inflytande för anställda är i slutändan avgörande för att långsiktiga och hållbara förändringar ska komma till stånd på fabriker i utvecklingsländer. Kontroller och samarbeten mellan köpare och leverantör kan, när de fungerar som bäst, stödja denna utveckling, säger Erik Lysén, policychef Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete.

– Det är viktigt att företag har ett brett perspektiv i sitt CSR-arbete och inte bara fokuserar på krav och kontroll. Arbetarnas medinflytande och samarbeten med leverantörer är också viktiga komponenter om man som svenskt företag vill få till stånd varaktiga positiva effekter på sina egna eller sina leverantörers fabriker i utvecklingsländer, säger Annika Torstensson på Fair Trade Center.

Du kan ladda ner rapporten Swedwatch hemsida.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev