Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rättvisemärkt ökar starkt trots svag konjunktur

Publicerad: 22 mars 2010, 09:45

Trots lågkonjunktur väljer allt fler svenskar att handla Rättvisemärkt. Under 2009 ökade försäljningen av rättvisemärkt med 25 procent.


Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

2009 ökade försäljningen av Rättvisemärkta produkter i Sverige md 25 procent. Den totala försäljningen uppgick till 876 miljarder kronor. Organisationen meddelar i ett pressmeddelande att Rättvisemärkt och Fairtrade-märkta varor idag gynnar fem miljoner odlare och anställda med familjeri runt 50 utvecklingsländer.
– Vi vet att lågkonjunkturen drabbar utvecklingsländer extra hårt och att miljontals människor drogs in i en djupare fattigdom under förra året. För många innebär Fairtrade en livlina, en chans att bibehålla en dräglig tillvaro och till och med ta några steg framåt. Därför är det glädjande att vi trots lågkonjunkturen växer och att vi gör nytta för allt fler människor. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi verkar i några av världens fattigaste länder och att vi inte ensamma kan lösa alla problem, säger Rättvisemärkts vd Morgan Zerne.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.