Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringen går ifrån GMO-linje

Publicerad: 17 mars 2015, 10:54

Men fortfarande väntas ett generellt beslut.


Ämnen i artikeln:

EuGmoJordbruk

Det har tidigare uttalats från regeringens sida att Sverige skulle avstå från att rösta i GMO-frågor innan en gemensam politisk linje tagits fram. Men vid gårdagens två möten för odling och import av GMO-grödor fick svenska representanten Staffan Eklöf i uppdrag att rösta ja i båda fallen.

– Vi har förespråkat ett godkännande även vid tidigare möten i höstas men då fått beskedet att avstå. Denna gången fick vi i uppdrag att godkänna, säger Eklöf från Jordbruksverkets växt- och miljöavdelning.

Beslutet att bland annat förlänga tillståndet för några bomullsprodukter ansågs inte kontroversiellt uppgav landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). Men om en glidning i den generella hållningen till en mer positiv inställning uppkommit ville varken Bucht eller hans pressekreterare kommentera. Frågan bereds fortfarande i regeringskansliet är beskedet.

info@jacobhederos.se

Ämnen i artikeln:

EuGmoJordbruk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.