Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringen kallar till möte efter diskriminering på Sheraton

Publicerad: 27 mars 2014, 10:27

Efter att Romska rådets Diana Nyman nekats tillträde till Sheraton hotells frukostmatsal kallar regeringen hotell- och restaurangbranschen till ett möte om värderingar.


Ämnen i artikeln:

Regeringen

I tisdags nekades Romska rådets Diana Nyman tillträde till Sheratons frukostmatsal och tvingades istället dricka sitt kaffe i lobbyn. Nu kallar regeringen hotell- och restaurangbranschen till möte för en diskussion om värderingar och diskriminering.

–Diana Nyman beskrev det själv som en vardagshändelse, och där behöver vi en värderingsdiskussion med branschen för det är oacceptabelt att människor drabbas av kränkningar, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP) som nu hoppas att Nymans fall prövas rättsligt, till Sveriges Radio.

Nyman var i Stockholm för att hålla ett anförande i samband med att regeringen presenterade sin så kallade vitbok om hur romer diskrimineras och kränkts under 1990-talet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.