Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringen slopar målsättningen för ekomat

Publicerad: 10 mars 2014, 11:11

Den socialdemokratiska regeringens målsättning på 25 procent ekomat i offentlig sektor slopas av den nuvarande regeringen. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) anser att frågan om ekomaten bör avgöras av kommunerna.


Ämnen i artikeln:

EkomatEskil Erlandsson

Den socialdemokratiska regeringens målsättning på 25 procent ekomat i offentlig sektor har inte förnyats av den nuvarande regeringen. Alliansen menar att frågan om ekomaten istället bör avgöras lokalt.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) säger till SVT att kommunerna och landstingen är självständiga juridiska enheter som ska avgöra själva hur de vill göra. Han vill inte rikta någon uppmaning till kommunpolitikerna att sätta procentmål för just ekomaten, men däremot uppmuntrar han gärna kommunerna att sätta kommunala miljömål.

Eva Fröman, projektledare på organisationen Ekomatcentrum, är besviken på regeringen. Hon säger till SVT att målsättningen på 25 procent har varit väldigt effektiv och hon hade gärna sett en ökning till 50 procent.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

EkomatEskil Erlandsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.