Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringen slopar skatten på biogas

Publicerad: 14 april 2010, 20:00

Biogasproducenter har länge ondgjort sig över att biogas åläggs med samma koldioxidskatt som naturgasen på grund av att de distribueras i samma ledningsnät. Nu får de ett glädjebesked i vårbudgeten som regeringen presenterar idag. Där föreslås…


Biogasproducenter har länge ondgjort sig över att biogas åläggs med samma koldioxidskatt som naturgasen på grund av att de distribueras i samma ledningsnät. Nu får de ett glädjebesked i vårbudgeten som regeringen presenterar idag. Där föreslås att skatten på biogas mellan producent och konsument slopas från den 1 januari 2011. Näringsminister Maud Olofsson (C) uppger till TT att hon hoppas att det ska leda till ökade satsningar på biogas. Anhängarna av andelsägd vindkraft blir däremot besvikna. Centerpartiets förslag om en ny avdragsmöjlighet för vindkraftskooperativ har stoppats av finansminister Anders Borg. Centern hade lagt fram ett förslag om en avdragsrätt för kapitalinsats, som skulle göra kompensera för uttagsskatten för andelsägd vindkraft. ”Det är oerhört tråkigt att finansministern har kört över Maud Olofsson i Centerns egen hjärtefråga om vindkraft”, säger Linda Magnusson, vd för O2 Vindel, i ett uttalande om vårbudgeten.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.