Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringen svänger om solskatten

Publicerad: 30 augusti 2016, 12:58

Regeringen meddelar att det hårt kritiserade förslaget om skatt på solel kommer att ses över.


Ämnen i artikeln:

Energi och MiljöFörnybar EnergiMiljöpolitikPer BolundSolcellerSolenergiSolpaneler

Regeringens så kallade solskatt har mött hård kritik och finansminister Magdalena Andersson (S) kallades nyligen till skatteutskottet för att svara på frågor. Regeringen har tidigare hävdat att det är EU-regler som tvingat fram den kritiserade skatten. Men under sommaren har EU-kommissionen klargjort att det inte finns några EU-krav på den här typen av skatter.
Nu verkar det som att regeringen svänger i frågan.

På en pressträff i dag, som egentligen handlade om ett nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn och unga, ställdes flera frågor till Magdalena Andersson och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) om solskatten. Ministrarnas svar var att de såg positivt på EU-kommissionens besked och att frågan nu åter ska hanteras på finansdepartementet.
I en intervju med TT vid presskonferensen säger Magdalena Andersson att hennes departement nu arbetar för fullt för att se om det finn möjligheter för en nedsättning till lägsta nivå.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.