Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringens klimatpolitik KU-anmäls

Publicerad: 29 januari 2014, 10:17

Miljö- och jordbruksutskottets ordförande Matilda Ernkrans (S) vill att konstitutionsutskottet ska granska en del av regeringens klimatpolitik.


Ämnen i artikeln:

Matilda ErnkransRegeringenSveriges Radio

Enligt det nationella klimatmålet ska utsläppen av växthusgaser minska med 40 procent till år 2020. Regeringen räknar med att en tredjedel av målet ska nås genom åtgärder i andra länder och har godkänt svenskt stöd till olika projekt utomlands genom så kallade flexibla mekanismer.  Det kan till exempel vara trädplantering, eller stöd för att fattiga hushåll ska minska vedeldning med hjälp av effektivare vedspisar.

Matild Ernkrans är positivt inställd till de internationella insatserna, men hon menar att regeringen inte kan räkna in projekt som involverar skog och trädplantering under utsläppsminskningar, eftersom det skulle strida mot riksdagens beslut om att upptag från skog och mark inte ska räknas in i det nationella klimatmålet. Det rapporterar Sveriges Radio.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.