Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regeringsförklaringen: Så tyckte statsministern om klimatfrågan

Publicerad: 18 september 2013, 12:41

Det blev ökat fokus på klimatfrågor när Fredrik Reinfeldt på tisdagen läste upp sin regeringsförklaring vid riksdagens öppnande.


”Sverige ska driva ett ambitiöst, miljö, energi och klimatarbete” – sade Fredrik Reinfeldt (M) när han i mitten av sitt tal kom in på klimatfrågan.
Reinfeldt gav ett större utrymme till miljö- och klimatfrågor än tidigare år. Han berättade att regeringen avser att föreslå ett antal nya insatser för att skydda vårt klimat och vår miljö.

Statsministern påminde även om nästa veckas stora klimathändelse i världen – När FN:s klimatpanel IPCC lägger fram första delen av sin femte forskningsrapport här i Stockholm.

-Forskningsrapporten blir en viktig påminnelse om allvaret i klimathoten och behovet av att minska världens utsläpp av klimatgaser. Avgörande för detta är att de stora utsläppsländerna reducerar sina utsläpp, sade han i sitt tal.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.