Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Regionalt företagsnätverk ska driva på fossilfri omställning

Publicerad: 27 januari 2016, 05:05

Nu startar ett regionalt företagsnätverk för fossilfria transporter i Östergötland.

Ämnen i artikeln:

CleantechFörnybar Energi

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 26 januari.

Nätverket heter Östgötautmaningen och tanken är att dela kunskap och ta fram verktyg som företagen kan använda i omställningen.
– Nätverket ska bidra till kunskapsutbyten men också arbeta för att göra nulägesbedömningar och ta fram verktyg för att mäta fossilutsläpp och ta fram strategier som hjälper företag att ställa om till fossilfria transporter. Inom nätverket ska företagen till exempel kunna diskutera fram bästa alternativa bränslen för respektive företag. Även om ett stort fokus kommer ligga på bränslen kommer nätverket också att arbeta med strategier för minskat resande, säger Maria Gungner, vd på Energikontoret i Östergötland.
Initiativtagare till nätverket är förutom Energikontoret också Länsstyrelsen Östergötland, Region Östergötland, Linköpings universitet, Cleantech Östergötland, LRF, VTI, Trafikverket och Svensk Biogas. De företag som valt att gå med i nätverket är så här långt Tekniska Verken, LRF Agroetanol och IL Recycling. Maria Gungner berättar att ytterligare ett antal bolag väntas lämna besked om sin medverkan inom kort.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev