Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Reinfeldts miljösvek ”förkastligt”

Publicerad: 6 juli 2010, 11:25

”Förkastligt”, ”förvånande” och ”miljö ingen valfråga i år” kommenterar tre Almedalsbesökare frånvaron av miljö i statsminister Fredrik Reinfeldts tal i söndags.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaValet 2010Fredrik Reinfeldt

Fråga: Vad tycker du om frånvaron av miljö och hållbar utveckling i Fredrik Reinfeldts tal i Almdalen?

Thomas Peterssohn, vd, TT
– Jag tror att det handlar om att miljön är, än så länge, ingen fråga i det är valet. Men vi får se vad som händer senare. En gissning är att de två blocken har gjort en uppdelning av vilka partierna som ska fokusera på de olika frågorna och att Centern och Miljöpartiet får ta hand om miljöfrågorna.

Lena Ehring, läkemedelsföretaget Novartis
– Det är förkastligt att han inte talar mer om en så viktig fråga. Han borde ha ägnat sig åt hur vi ska hitta förnybara energikällor. Orsaken till att det inte blir mer tror jag beror på att man har svårt att komma överens inom blocken och därför väljer att inte säga så mycket.

Gunnar Johansson, kanslichef fackförbundet ST
– Jag tycker att det är förvånande och tycker att det borde talas mer om mijö. Det är en stor fråga och det märks verkligen i övrigt att det är viktigt. Men det är helt klart så att det är andra frågor som är viktiga för att vinna väljare och då väljer man att fokusera på det

magnus.norrman@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.