Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Reklamskyltar blir distribuerat kraftverk

Publicerad: 3 Maj 2010, 05:16

Mediebolaget bygger om reklamtavlorna för sol- och vinddrift. Överskottsenergin tillförs elnätet.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Det amerikanska mediebolaget Lamar ska bygga om 1.370 reklamtavlor i Florida så att de blir självförsörjande på elektricitet, rapporterar amerikanska medier. Tavlorna, främst de som är placerade längs motorvägar i Florida, ska drivas av sol- och vindkraft.

Projektet väntas kosta 12,5 miljoner dollar och de amerikanska energimyndigheterna bidrar med 2,5 miljoner dollar av pengarna. Sammanlagt beräknas 1 MW energi alstras av skyltarna. Den överskottsenergi som produceras ska tillföras elnätet i Florida.

Företaget räknar med att göra en bra affär på ombyggnaderna tack vare en beräknad livslängd på skyltarna på mellan 20 och 25 år.

Det kaliforniska kraftbolaget Wepower har räknat på potentialen i vinddrivna reklamskyltar. Om de cirka 500.000 skyltarna längs amerikanska motorvägar utnyttjades skulle det motsvara elförbrukningen i 1,5 miljoner hem.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.