Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Rekonstruktion beviljad

Publicerad: 20 Februari 2009, 11:39

Saab beviljas rekonstruktion. Omorganisationen ska ske under tre månader och kräver kapitaltillskott för att lyckas, enligt GM.


Tingsrätten i Vänersborg har beviljat rekonstruktion av Saab. Advokat Guy Lofalk har utsetts till rekonstruktör. Den 6 april ska fordringsägare och advokaten träffas i ett borgenssammanträde då bland annat betalningskraven ska gås igenom, uppger Sveriges Radio Väst.

Omorganisationen av Saab ska ske under en period på tre månader. För att lyckas krävs kapitaltillskott, meddelar GM i ett pressmeddelande.

Förlusten i fjol blev cirka 3 miljarder kronor och för 2009 väntas ett liknande resultat, rapporterar Reuters och hänviar dokument som lämnats till domstol. GM ska också ha meddelat att företaget inte kommer att täcka fler förluster i Saab men däremot kommer att skjuta till det kapital som krävs för rekonstruktion.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.