Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rekordår för cleantech-investeringar

Publicerad: 14 januari 2011, 09:07

De globala cleantech-investeringarna uppgick till 243 miljarder dollar 2010, enligt analysföretaget Bloomberg New Energy Finance (BNEF).


Ämnen i artikeln:

InvesteringarMiljöteknik

En ny undersökning utförd av BNEF visar att de globala investeringarna i cleantech uppgick till 243 miljarder dollar förra året. Det innebär att sektorn är nästan halvvägs att nå målet på investeringar om 500 miljarder dollar om året, som experter tror är nödvändigt för att säkerhetsställa att utsläppen av växthusgaser når sin topp senast 2020, skriver BusinessGreen.

Globalt sett ökade investeringarna med drygt 30 procent i jämförelse med 2009 års 186,5 miljarder dollar. En stor anledning är att Kina på egen hand satsade 51,1 miljarder dollar på grön teknik.

Undersökningen omfattade investeringar i förnybar energi, energieffektivitet, smart grid-utrustning, biobränslen samt koldioxidavskiljning och -lagring (men exkluderade fusioner och förvärv).

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

InvesteringarMiljöteknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News