Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rekordår för innovationsbolag

Publicerad: 8 april 2009, 07:47

Det finns pengar, trots allt. På Chalmers Innovation ser man tillbaka på 2008 som ett rekordår med över 100 miljoner i investeringar.


Det går bra för tio år gamla Chalmers Innovation. Sedan starten har nära en miljard kronor investerats i bolagen. Och i fjol noterades ett rekord, meddelar bolaget.

– Under fjolåret gjordes flest nyinvesteringar i våra bolag sedan IT-boomen. Totalt investerade privata riskkapitalister, affärsänglar och offentliga aktörer drygt 100 miljoner kronor och investeringstakten fortsätter att öka, säger Olle Stenberg, VD på Chalmers Innovation i en kommentar.

Den största investeringen, 34 miljoner kronor, gjordes i Xylophane som utvecklar ett förnyelsebart barriärmaterial för förpackningar.

Det offentliga finansieringssystemet står bättre rustat nu än vid tidigare lågkonjunkturer, menar Olle Stenberg som pekar på att Innovationsbron, Almi och Västra Götalandsregionen har stärkt sina engagemang avseende ägarkapital och lånefinansiering.

– Samtidigt har vi själva kommit i gång med vår investeringsfond, så det är många olika faktorer som samverkar i rätt riktning, kommenterar Olle Stenberg.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev