Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Religiösa ledare värnar klimatet

Publicerad: 21 oktober 2015, 10:46

154 religiösa ledare från 50 länder vill se ett ambitiöst klimatavtal i Paris och överlämnade i dag ett gemensamt upprop om detta till FN:s klimatchef Christiana Figueres.


Ämnen i artikeln:

FnParis

Bakom uppropet står kristna, muslimer, judar, hinduer, buddister, brahma kumaris och sikher, som alla uttrycker klimatoro och därför uppmanar världens ledare att ta frågan på allvar och eftersträva nollutsläpp till mitten av 2000-talet.

De religiösa ledarna vill att fossila bränslen fasas ut, dessutom vill man se satsningar på klimatanpassning, finansiering och stöd till fattiga och sårbara länder.

– Det låter som en bra summering av ett framgångsrikt avtal i Paris, sa Christiana Figueres i en kommentar i samband med att hon mottog uppropet.

Ledarna för de olika, religiösa riktningarna lovar att dra sitt strå till stacken genom att sprida kunskap om klimatförändringarna och samtidigt minska den egna klimatpåverkan. Flera kyrkor har tidigare förbundit sig att dumpa investeringar kopplade till fossila bränslen.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

FnParis

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.