Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rensa upp innan du släpper in chefen

Publicerad: 2 februari 2012, 11:29

Många väljer att ha chefen som kompis på Facebook. Men det finns saker att tänka på innan du addar personen i ditt nätverk.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Det är tidningen Shortcut som delar med sig av fyra tips till den som funderar på att lägga till sin chef som kontakt på Facebook – eller som redan gjort det:

1. Gör olika listor
Du kan välja vad du visar varje person i ditt kontaktnät genom att göra olika listor. En lista kan vara för dina arbetskollegor och en annat för vänner. På så sätt kan du undanhålla det du inte vill att din chef ska ta del av.

2. Gnäll inför rätt person
Vill du beklaga dig över jobbet eller bara vara väldigt personlig i din statusuppdatering? Var återigen noga med vem som får läsa vad du känner och tänker. Dölj helt enkelt inlägget för de personer du inte vill ska läsa det.

3. Dubbelkolla
Är du osäker på hur din profil visas för en viss person? I så fall kan du gå in på din profilsida och klicka på ”visa som”. Där kan du se hur din profil visas för exempelvis chefen. Om det finns något olämpligt är det bara att ta bort.

4. Privata bilder
Om du taggas på en bild du inte vill vara med på – avtagga dig själv. Du kan även anpassa vem som får se dina fotoalbum på Facebook.

Rebecka Guzmán

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News