Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Replik: ”Lena Ek har inte brutit mot grundlagen”

Publicerad: 5 december 2013, 15:28

DN:s ledarskribent ger inte någon sanningsenlig bild av processen, menar miljödepartementets stabschef Mattias Johansson


Ämnen i artikeln:

Lena Ek

Miljöminister Lena Ek har inte alls brutit mot grundlagen i hanteringen av rovdjurspropositionen. Det är DN:s ledarskribent Hanne Kjöller som missförstått hanteringen, menar Mattias Johansson, stabschef på miljödepartementet, efter publiceringen idag.

Ensamutredaren Peter Egardt presenterade sina förslag från den så kallade vargkommittén den 23 augusti – delar av dessa gick upp i regeringens rovdjursproposition som presenterades drygt två veckor senare den 12 september.

Artdatabanken och Uppsala universitet hade enligt Mattias Johansson mycket kort tid på sig att svara på Vargkommitténs förslag – cirka en vecka – men det var aldrig meningen att de skulle lämna något svar på propositionen. Så fungerar inte systemet.

– Detta är inte korrekt återgivet i DN-artikeln. Lena Ek har inte brutit mot grundlagen. En proposition går inte ut på remiss utan lämnas till riksdagen, säger Mattias Johansson till Miljöaktuellt.

Rovdjurspropositionen utgår från Lars-Erik Liljelunds utredning som presenterades för två år sedan.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Lena Ek

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.