Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Repris: 09.00-09.45 Hur skapar och mäter vi samhällsnytta – på riktigt?

Publicerad: 4 juli 2017, 05:19

Till skillnad från privata företag har kommunägda energibolaget Skellefteå Kraft uppdraget att skapa både affärsnytta och samhällsnytta. Affärsnyttan är lätt att mäta och styra men hur skapar och styr vi samhällsnyttan? Your browser does not…


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Till skillnad från privata företag har kommunägda energibolaget Skellefteå Kraft uppdraget att skapa både affärsnytta och samhällsnytta. Affärsnyttan är lätt att mäta och styra men hur skapar och styr vi samhällsnyttan?

Samarbete skapar samhällsnytta

Uppdraget från våra ägare, Skellefteå kommun, ställer krav på oss att förstå och styra värdeskapande ur både ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Ekonomistyrning är lätt liksom mätning och uppföljning av miljöprestanda inom energiproduktionen. När det däremot handlar om att skapa samhällsnytta är det svårare. De flesta av oss är nog ense om att sponsring, infrastruktursatsningar och samarbeten med skola och akademin skapar samhällsnytta. Men hur säkerställer vi det så och hur kan vi mäta och styra den?

Medverkande

Kristina Sundin Jonsson, Kommunchef, Skellefteå kommun
Marianne Bogle, Executive Director, CSR Sweden
Erik Elvingsson Hedén, Managing Director, SB INSIGHT
Catarina Hägglund, Kommunikationschef, Skellefteå Kraft
Arrangör: Skellefteå Kraft

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.