måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Repris: 11.00-11.45 Etik – viktigt på riktigt?

Publicerad: 4 juli 2017, 07:57

Alla företag säger att etik är viktigt. Men de senaste åren har exemplen varit många på hur företag agerat utan etisk kompass. Det behöver inte handla om att man bryter mot lagen, snarare att man…

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Alla företag säger att etik är viktigt. Men de senaste åren har exemplen varit många på hur företag agerat utan etisk kompass. Det behöver inte handla om att man bryter mot lagen, snarare att man bryter mot det allmänheten, investerarna eller politiken uppfattar som ett etiskt agerande. I vissa fall har ett bristande etiskt agerande stått företagen dyrt i minskat förtroende.

Etik när det verkligen gäller?

Trots stolta deklarationer i årsredovisningar så brister det inte sällan i realiteten. Hur viktig är etiken egentligen för företagen? Är det något man mest bara talar om, men bryter mot då det verkligen gäller? Och hur skapar man en företagskultur där ett etiskt agerande tränger ut i hela organisationen? Möt företrädare för Stora Enso och Telia Company, forskare och kyrkan i ett samtal om etik.

Panel

Ulrika Lilja, Kommunikationsdirektör, Stora Enso
Michaela Ahlberg, fd Chief Ethics and Compliance Officer, Telia Company
Johan Tyrberg, Biskop, Lunds stift
Moderator: Helena Stålnert

Arrangör: Stora Enso

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.
Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev