Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Repris: 12.00-12.45 Äldreboende 2030 – Hur utformar vi framtidens goda äldreboende?

Publicerad: 3 juli 2017, 08:51

Livsstilsförändringar, digitalisering, ökat antal äldre och längre livslängd. Det är några av de faktorer som ställer högre krav på hur våra äldreboenden ska se ut i framtiden. Hur ska vi bygga hållbara äldreboenden avseende sociala…


Livsstilsförändringar, digitalisering, ökat antal äldre och längre livslängd. Det är några av de faktorer som ställer högre krav på hur våra äldreboenden ska se ut i framtiden. Hur ska vi bygga hållbara äldreboenden avseende sociala och miljömässiga faktorer? Vad är det för typ av äldreboenden som vi vill ha och vilka behov har en framtida operatör som vill erbjuda omsorg med hög kvalitet?

Nya koncept för äldreboenden

Hemsö har tillsammans med bland annat Gävle kommun och Ambea hittat ett bra koncept för nybyggnationer av äldreboenden. Bland annat är forskningen om hur äldres boendemiljöer bör utformas en viktig utgångspunkt liksom utemiljöers hälsosamma inverkan. Även olika typer av äldreboenden är en fråga som blir mer och mer aktuell och som Hemsö aktivt diskuterar.

Medverkande:

Fredrik Alvarsson, Projektutvecklingschef, Hemsö Fastighets AB
Lena Isokivelä, Biträdande förvaltningschef Omvårdnad, Gävle kommun
Helle Wijk, Doktor i medicinsk vetenskap, Docent i omvårdnad, Göteborgs universitet
Thomas Persson, Regionchef Syd, Vardaga
Åsa Stenborg, Moderator, Hippodrome

Arrangör: Hemsö Fastighets AB

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.