Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Repris:14.00-14.45 Ställa och följa upp sociala krav i upphandlingar – hur kan vi kontrollera att mänskliga rättigheter respekteras i leverantörskedjan?

Publicerad: 3 juli 2017, 10:43

I vår globaliserade värld är det svårt att kontrollera att mänskliga rättigheter respekteras i komplexa leverantörskedjor. Your browser does not support iframes. IT-produkter är ett exempel Leverantörskedjorna är komplexa och brott mot mänskliga rättigheter är…


I vår globaliserade värld är det svårt att kontrollera att mänskliga rättigheter respekteras i komplexa leverantörskedjor.

IT-produkter är ett exempel

Leverantörskedjorna är komplexa och brott mot mänskliga rättigheter är vanligt förekommande inom IT-produktion. Inte minst genom att så kallade konfliktmineraler används i produktionen. Upphandlingsmyndighetens genomgång av 24 offentliga upphandlingar inom IT visar att cirka 60 procent ställer sociala krav för IT-produkter, men att få myndigheter sedan följer upp dem.

Deltagare

Elisabeth Åberg hållbarhetsspecialist Upphandlingsmyndigheten; Sebastian Svartz, ansvarig för hållbarhetsfrågor Statens inköpscentral, Kammarkollegiet; Théo Jaekel, Senior Specialist, Human rights and supply chain, Advokatfirman Vinge; Andreas Rydell, hållbarhetschef, Atea; Linda Scott Jacobsson, Upphandlingsspecialist, Swedwatch.

Arrangör: Upphandlingsmyndigheten

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.