Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Repris: 17.00-17.45 I en förvandlad stad

Publicerad: 3 juli 2017, 15:29

Den som tror att bilar går på fossila bränslen har snart helt fel. De går på el. Snart är bilar lika mycket en del av ett smart elnät som de är ett transportmedel. Vilka möjligheter…


Ämnen i artikeln:

ElbilarFossila BränslenHållbara Transporter

Den som tror att bilar går på fossila bränslen har snart helt fel. De går på el. Snart är bilar lika mycket en del av ett smart elnät som de är ett transportmedel. Vilka möjligheter skapar detta för framtidens städer? Vad kan kommuner, stat och företag göra för att förvandla staden till våra drömmars stad, redan idag?

Från häst till el

Vi står inför ett paradigmskifte på de svenska vägarna som kan jämföras med skiftet från häst och vagn till motorfordon. Paradigmen att bilar går på fossila bränslen är snart ett minne blott: fler och fler bilar drivs redan av el. Men rent mentalt har vi inte hängt med. Vårt paradigm, vårt sätt att tänka, stämmer inte med dagens bilar som redan drivs av el. Det behövs ett paradigmskifte hos beslutsfattare för att göra verklighet av målet med en fossilfri fordonsflotta 2030. Hur tänker vi oss framtidens städer? Vilket liv vill vi leva där? Vad kan vi göra redan idag för att skapa dessa städer?

Om kommuner investerar i laddinfrastruktur och möjliggör för sina invånare att köra 100 % på el vad öppnar det då för möjligheter i framtiden? Delandeekonomi? Fler bilpooler? Smarta elnät? Tystnad? Fler bostäder?

Sänkt bullernivå med eldrivna fordon

Om alla bilar gick på el skulle bullernivån i trafiken sänkas drastiskt och det skulle bli en tystare miljö För Nissan och Renault är elfordonen redan en självklarhet. De ingår i en gemensam allians för att skapa framtidens smarta städer där det både är tyst och rent – våra drömmars stad!
Under seminariet kommer kommuner, partier och industrin drömma om framtidens städer och ger konkreta steg att ta redan idag.
Elbilsalliansen Nissan Renault håller seminarium den 3 juli kl 17:00-17:45 under Kommun och Landstingsdagen på Miljöaktuellts Hållbar Arena – Gotlands museum, Strandgatan 14.

Talare i Almedalen

Daniel Helldén, Trafikborgarråd Stockholm stad
Allan Larsson, Fd Finansminister, Ordförande i ElectricCity samt Hammarby Sjöstad 2.0
Susanna Hurtig, Chef E-mobility Norden, Vattenfall
Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic
Sanna Kaipia, Sverigechef Nissan Nordic

Moderator
Mattias Goldmann, VD FORES och 2030 Sekretariatet

Arrangörer
Nissan & Renault

Livesändningar från Almedalen 2017

Under fyra dagar i Almedalen intar vi Gotlands Museum och dess sköna innergård och gör den till veckans viktigaste arena för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Aktuell Hållbarhet Arena är platsen för dig som vill nätverka, fördjupa dina kunskaper och lyssna på några av de viktigaste aktörerna för utveckling av miljö och hållbarhet.

Om du inte har möjlighet att vara på plats kan du se livesändningar och repriser från våra föreläsningar i Almedalen. Här får du lärorika och inspirerande seminarier och debatter där initierade experter och beslutsfattare diskuterar frågor som hållbarhetsmålen, energi, klimat, transport, stadsutveckling, hållbart byggande, kemikalier, vatten, livsmedel, krav och märkningar.

Gå direkt till livesändningen, samtliga repriser och program för Almedalen 2017

Följ #aktuellhallbarhet på Twitter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.