Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Republikaner vill ta udden av Naturvårdsverket

Publicerad: 7 mars 2011, 10:24

Republikaner i kongressen försöker ta udden av amerikanska Naturvårdsverkets arbete för att reducera utsläppen av växthusgaser.


Republikanska företrädare i kongressen agerar med nytt självförtroende mot miljöpolitiken. Nu är det amerikanska Naturvårdsverkets (EPA) arbete som står i skottgluggen, rapporterar Business Green.

Den republikanske kongressmannen Fred Upton och senator James Inhofe har lagt fram ett förslag kallat Energy Tax Prevention Act, som syftar till att hindra EPA från att reglera utsläppen från fordon, värmeverk och industrianläggningar.

Om förslaget vinner laga kraft
kommer det hindra EPA från att stödja sig på ett mandat från Högsta Domstolen att reglera utsläpp med hjälp av det amerikanska luftvårdsprotokollet (Clean Air Act).

Motionärerna har fått stöd från flera demokrater som oroar sig för miljöåtgärdernas effekt på ekonomin, bland dem senator Joe Manchin från kolindustristaten West Wirginia.

President Obama har tidigare sagt att han kommer att lägger in sitt veto mot varje försök att luckra upp regler som minskar utsläppen

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev