Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Republikanerna bromsar flottans storsatsning på förnybart

Publicerad: 16 maj 2012, 09:40

Den amerikanska flottan har storsatsat på förnyelsebar energi för att komma undan oljeberoende. Men nu säger republikanerna i kongressen nej till fortsatta investeringar.


M-teknik och Miljöaktuellt har tidigare skrivit om den amerikanska armens storsatsning på förnybart. Enligt flottan handlar omställningen till förnybart helt och hållet om nationens och manskapets säkerhet. Man anser bland annat att förnybart minskar bränslekostnaderna på lång sikt och att det ger mer pengar över till att bedriva militär verksamhet.

Men idag rapporterar Treehugger att republikanerna i kongressens försvarskommitte sätter käppar i hjulen för flottans planer. I en rapport om Pentagons kommande budget förbjuder republikanerna Försvarsdepartementet från att skapa eller handlar förnybar energi om det överskrider kostnaden för "traditionellt fossilt bränsle".

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.