Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

RFID-skrivare

Publicerad: 19 november 2008, 10:56

Ny RFID-skrivare både skriver ut etiketten och programmerar RFID-kretsen


Etiketterar du mycket eller lite? Har du etiketter med RFID-kretsar som ska programmeras på stället, just när de skrivs ut? Kanske du skriver ut etiketter i hanteringskedjan, just när varan tas ur lager, eller när den läggs på lager, eller när den levereras till kund? I alla dessa fall behöver du kunna programmera RFID-kretsen just när etiketten skapas.

Då kan etikettskrivaren RP4T från Zebra Technologies vara något för dig. Den är bärbar, batteridriven, kan hängas om halsen, väger bara 320 gram och är alltid redo att skriva ut en etikett, trots att det regnar på den eller du tappar den i golvet.

RP4T skriver ut med 200 dpi på termotransferetiketter på rulle och samtidigt som den skriver ut kan den testa RFID-kretsen och föra statistik över RFID-kretsarna, hur väl de fungerar, hur många som var trasiga etc.

Den kan skriva ut en- och tvådimensionella streckkoder och hanterar RFID enligt passive EPC Class 1 Gen 2-protokollet. Etiketterna kan vara upp till 101 mm breda och skrivs ut i 38 mm/sekund. Ett etikettband på upp till 30 meters längd får plats inuti skrivaren.

Skrivaren kan kommunicera via USB 2, bluetooth och Wlan och innehåller ett antal skalbara teckensnitt. texten kan förstoras steglöst och skrivaren stavar själv av texten om den skulle bli för stor för att passa på raden.

Zebra technologies: www.zebra.com/id/zebra/na/en/index/products/printers/rfid.html

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev