Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Riksdagen röstar inte om rovdjurspolitiken

Publicerad: 5 december 2013, 13:02

Idag skulle riksdagen rösta om den svenska rovdjurspolitiken. Nu är debatt och votering framskjuten.


Debatten om regeringens rovdjursproposition skulle ha diskuterats tidigare idag, men har nu skjutits fram till cirka 17:30. Detta gör att också omröstningen flyttas fram till nästa voteringstillfälle – tisdagen den 10 december. Anledningen till att debbaten och voteringen skjuts upp är att andra frågor under dagen dragit ut på tiden.

Debatten om rovdjuren väntas bli intensiv. Efter att Socialdemokraterna backat från en överenskommelse med regeringen om rovdjurspolitiken så har Sverigedemokraterna meddelat att de tänker rösta för regeringens förslag. Samtidigt har Folkpartiets Maria Weimer och Johan Enfeldt uppmanat riksdagen att rösta nej till rovdjurspropositionen som föreslår att antalet kungsörnspar ska minska från 600 till 150. Weimer och Enfeldt är kritiska till att propositionen i praktiken föreslår jakt på kungsörn, en art som varit fredat under lång tid och fortfarande anses så hotad att den ligger i kategorin närmast under rödlistad hos artdatabanken.

Imorgon deltar miljöminister Lena Ek på ett seminarium på Skansen om "En ny, svensk rovdjursförvaltning". Seminariet är arrangerat av Sveriges Vildnad som är en stiftelse som skapats av Svenska Jägareförbundet. Tanken med seminariet var att diskutera riksdagens beslut idag, men den frågan kommer alltså att kvarstå. Med andra ord – fortsättning på rovdjursdebatten följer…

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.