Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Riksdagsbeslut: Miljöstyrningsrådet flyttar till Konkurrensverket 1 juli

Publicerad: 12 juni 2014, 06:01

Riksdagens har nu fattat beslutet att Miljöstyrningsrådet går upp i Konkurrensverket den 1 juli. Generaldirektör Dan Sjöblom välkomnar beslutet.
– Vi vill bygga ett upphandlingsstöd i världsklass och då är hållbarhetsfrågorna en central pusselbit säger Dan Sjöblom.


Ämnen i artikeln:

MiljöstyrningsrådetNaturvårdsverket

Arbetet och planeringen med att integrera Miljöstyrningsrådets verksamhet med Konkurrensverket har pågått under en längre tid, även om riksdagens ännu inte fattat det politiska beslutet. Nu har slutligen riksdagen fattat beslutet att så ska ske.

De verksamheter som flyttar över är:

- Arbetet med miljö- och sociala krav, kriteriedatabasen.
- MSR-Wizard med det nya verktyget Miljömålssöket, CSR-kompassen, Uppföljningsportalen, utbildningar och kommunikationsaktiviteter.
- Olika nätverk och grupper som exempelvis Nätverket för hållbar upphandling, substitutionsgruppen, kemikalierådet, miljöjuridiska rådet, referensgruppen för socialt ansvarsfull upphandling och internationella nätverk.

Personalen har erbjudits att ta tjänst hos Konkurrensverket.

Några av verksamheterna som tidigare legat under Miljöstyrningsrådet tas över av andra myndigheter. Till exempel kommer EMAS, EU:s miljöledningssystem, flytta till Naturvårdsverket och EPD-verksamheten säljs till annan ej ännu offentliggjord organisation.

Sven-Olof Ryding, VD på Miljöstyrningsrådet säger följande i en presskommentar.
– Det känns bra att vår verksamhet kommer att drivas vidare i samma utsträckning som tidigare. Vi får hoppas på ett ännu större genomslag för hållbarhetsfrågorna nu när regeringen sedan dessutom skjuter till 35 extra miljoner.

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.