Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Riksrevisionen granskar Sveriges klimatanpassning

Publicerad: 19 augusti 2015, 07:25

Lyckas verkligen regeringen och myndigheterna i Sverige effektivt förebygga de risker som är relaterade till översvämningar? Det är en fråga som Riksrevisionen ska ta sig an. En granskning inleds nu och resultatet kommer att presenteras i mars nästa år.


Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 18 augusti.

I ett pressmeddelande förklarar Riksrevisionen att det finns uppgifter om att investeringar och förnyelse av alla de system som finns för avledning av vatten ovan och under jord släpar efter. Samtidigt medför klimatförändringarna att risken för just översvämningar ökar. Enligt Riksrevisionen innebär detta ett problem i och med att kostnaden för klimatanpassningsarbetet kan dra iväg betydligt om arbetet inte påbörjas i tid och är effektivt samordnat.

Något som försvårar situationen är att ansvarsfördelningen mellan staten och kommunerna är komplicerad, detta då vattenledningar och vattendrag ofta går över flera kommuner och därmed berör ett flertal aktörer, skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

Missa inte konferensen Klimatanpassning Sverige den 23 september. 

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.