Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Robothjort effektiv mot tjuvskyttar

Publicerad: 15 november 2013, 12:44

Robothjorten är ett av de amerikanska myndigheternas mest effektiva vapen för att fånga tjuvskyttar.


I helgen greps en man i Myakka City i västra Florida i USA efter att olagligen ha skjutit en hjort. När mannen såg hjorten som stod vid vägrenen stannade han bilen, tog sitt gevär och sköt djuret i nacken. Vad han inte visste var att det han trodde var en riktig hjort i själva verket var en robot, och att det låg poliser och lurade i buskarna, uppger DN.

Robothjorten har använts i flera år av jakt- och fiskemyndigheten i Florida och är ett av de amerikanska myndigheternas mest effektiva vapen för att fånga tjuvskyttar.

– Vi sätter ut roboten där vi misstänker att tjuvskyttar skjuter hjortar illegalt. Sedan väntar vi på att ta dem på bar gärning, säger Gary Morse, talesperson för Floridas jakt- och fiskemyndighet, FWC, enligt DN.      

Den gripne mannen åtalas nu för att ha skjutit mot en hjort utanför jaktsäsong och för att ha använt ett skjutvapen från en väg. Mannen riskerar upp till ett års fängelse och 2 500 dollar, cirka 16 600 kronor, i böter, skriver DN.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.