Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rusning till grön kontorsbyggnad

Publicerad: 12 augusti 2015, 05:35

Ett klimatsmart kontor i Malmö lockar hyresgäster. 95 procent av ytorna är uthyrda redan nio månader före inflyttning.


Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 12 augusti.

Kontorshuset eXlent Hyllie i stadsdelen Hyllie i sydvästra Malmö är miljöcertifierat enligt ett globalt miljöcertifieringssystem, Breeam som det kallas, där stor hänsyn har tagits till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall och energi- och vattenanvändning.

Fastigheten är en så kallad Greenbuilding och ingår i det nordiska hållbarhetskonceptet Future office by NCC, byggherren och värden bakom kontorsbyggnaden.

−Vi har i eXlent Hyllie lyckats skapa en arbetsmiljö med spännande arkitektur som samtidigt är framstående när det kommer till miljöprestanda och hållbarhet. Kombinationen är lönsam för både miljön och hyresgästen, säger AndersTojkander, regionchef på NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

I april 2016 flyttar företagen in i de miljöcertiferade lokalerna. NCC är ett av dessa bolag. De andra företagen är, så här långt, Boozt, Zumtobel och Human Entrance.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.