fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ryktet går – Gröna Bilister byter namn?

Publicerad: 4 juli 2019, 19:41

I Almedalen går ett rykte om att föreningen Gröna Bilister ska byta namn. Aktuell Hållbarhet frågar föreningens ordförande vad som är på gång.


Ska ni byta namn?
– Jag har hört att det går ett rykte om det. Det är faktiskt en fråga som vi har tänkt på väldigt länge. Jag tänkte på det själv redan när jag började arbeta med föreningen. Vi har landat i att vi ska utforska möjligheterna. Vi har inte hittat på något nytt namn?

Hur ska namnvalet gå till?
– Vi är inne i en process. Byter vi namn så kommer det förmodligen ta en ganska lång tid för att landa den här starka plattformen och arbeta in något nytt.

Vad är problemet med namnet Gröna Bilister?
– Det är ganska exkluderande om man inte har bil. Jag har inte bil. Jag är med i en bilpool och jag ser mig själv som en mobilist som har en hel verktygslåda av sätt att ta mig fram. Bilen är en, men jag går och cyklar och åker kollektivtrafik.

Gröna Mobilister?
– Det namnet har vi så klart funderat mycket på. Det namnet kan dock vara exkluderande också. Men om jag skulle få välja så skulle vi heta något i den stilen? Till exempel kanske inte alla gillar färgen grönt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev