tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

S-E fryser lönerna – Men sparkade får mer

Publicerad: 16 januari 2009, 08:39

De sparkade på Sony Ericsson får en lönerevision. De som blir kvar får däremot frysta löner i år.


Lönenivåerna på Sony Ericsson föreslås frysas. Det erfar Teknik360. Åtgärdsförslaget e-postades till företagets chefer under gårdagen (torsdag). Hur stor besparing åtgärden planeras ge är oklart och det är inte heller känt om frysta löner utgör en del av det utökade sparpaket Sony Ericsson presenterade i samband med fredagens kvartalsrapport.

De frysta lönerna gäller däremot inte de som redan sagts upp från företaget. Där har istället en lönerevision genomförts som ger alla som ska lämna bolaget ett generellt påslag på 3,4 procent, enligt uppgifter till Teknik360. Den reviderade lönen betalas ut från och med januari till dess den anställde lämnar företaget.

Hur Sony Ericsson ska åstadkomma besparingar på 180 miljoner euro i tillägg till de redan lanserade sparåtgärderna på 300 miljoner euro har inte specificerats. Men källor uppger för Teknik360 att fler uppsägningar kan vara att vänta och att någon teknisk plattform kan strykas. Som Teknik360 avslöjade redan oktober utvecklar Sony Ericsson telefoner för Googles mobilplattform Android. Sedan tidigare arbetar företaget med Window Mobile, Symbian, OSE och den plattform som används för mobilerna i lågprissegmentet som tillverkas tillsammans med franska Sagem.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev