torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

S-kritik: ”Miljöministern vilseleder riksdagen”

Publicerad: 28 november 2012, 12:01

Regeringen blandar bort korten och för riksdagen bakom ljuset i klimatförhandlingarna, menar Matilda Ernkrans, socialdemokraternas miljöpolitiska talesperson.

Ämnen i artikeln:

Lena EkMatilda Ernkrans

Matilda Ernkrans reagerar starkt på miljöministerns utspel tidigare i veckan om 30-procentiga utsläppsminskningar – något oppositionen krävt under lång tid. Så här skriver Ernkrans i en debattartikel på SvD Brännpunkt.

”Vi har envist påpekat och debatterat detta i riksdagen. Men vid varje tillfälle har ansvarig miljöminister muntligt menat att vi i oppositionen slår in öppna dörrar. Att regeringen redan driver detta.

Men i måndags
skrev miljöministern med en centerkollega ett inlägg på SvD Brännpunkt som ställer detta på sin spets. Här vill Centerpartiet att den svenska regeringen ska driva att EU tar på sig utsläppsminskningar om 30 procent.

Märk väl, ska driva! Detta betyder med överraskande uppenbar tydlighet att miljöministern vilseleder på internationell och nationell nivå. Det bygger inte förtroende, varken på hemmaplan eller internationellt”

Matilda Ernkrans tycker att miljöminister Lena Ek svajar betänkligt när det gäller att driva på för att få industriländerna att betala 100 miljarder i stöd för klimatinsatser i utvecklingsländerna. Det är nu hög tid att vinna förtroende och respekt genom att visa ansvar på hemmaplan i Sverige och EU, skriver Matilda Ernkrans.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev