Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så blev de Hållbara Bolag 2018

Publicerad: 27 november 2018, 14:22

Di:s Lotta Edling disktuterar hållbarhetsarbete med Claes Larsson, vice vd Skanska, H&M:s Sverigechef Filip Ekvall, Electrolux hållbarhetschef Henrik Sundström och Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström.

Foto: Pax Engström Nyström

På tisdagen träffades Stora Enso, Electrolux, H&M och Skanska, de främsta bolagen i rankningen Hållbara Bolag 2018, på konferensen Hållbart Näringsliv för att berätta om sitt hållbarhetsarbete.


Hållbarhetsarbete är en konkurrensfördel som har en betydelse. Både aktieägare och kunder vill ha hållbara företag. Det konstaterar Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström när han deltar på Aktuell Hållbarhets konferens Hållbart Näringsliv på torsdagen. Stora Enso fick på konferensen tillsammans med Skanska, Electrolux och H&M prata om topplaceringarna på den nya stora hållbarhetsrankningen av börsbolag – Hållbara Bolag 2018 – som Aktuell Hållbarhet tagit fram i samarbete med Dagens industri och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

För Skanska är hållbarhetsfrågan viktig för att lyckas rekrytera rätt personal.
– Vi väljer i dag att begränsa oss till tio marknader för att säkerställa att vi klarar vår uppförandekod. Vi anställer 3 000 till 4 000 personer varje dag så vi måste hela tiden utbilda och vara på tårna, sade Claes Larsson, vice vd Skanska.

H&M berättar att företaget kommer att fokusera på en jämställd cirkulär ekonomi med rättvisa löner framöver.
– Det är komplexa frågor där vi behöver allas hjälp, sade Filip Ekvall, landschef för H&M i Sverige.

En annan fråga som diskuterades mycket under konferensen var ökade krav från ägarnas ökande hållbarhetskrav. Det här vittnade Electrolux om.
– Vi har många ägare som fäster stor vikt på hållbarhetsfrågorna, det hjälper och sporrar oss att ta nya steg, sadde Electrolux hållbarhetschef Henrik Sundström.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.