Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så blir du en Future Thinker

Publicerad: 21 januari 2019, 11:23

Foto: Global Shapers

Genom ett nytt samarbete kommer tankesmedjan Global Utmaning att tillsätta nya unga rådgivare i sina programråd. Rådgivarnas titel blir Future Thinkers.


Global Shapers Stockholm har nyligen inlett ett samarbete med Global Utmaning där Global Shapers medlemmar deltar i Global Utmanings programråd under den nya titeln Future Thinkers. Under 2019 kommer Global Shapers Stockholm att genomföra öppna rekryteringar. För att vara aktuell som en Global Shaper krävs det att du är mellan 20 till 30 år och att du är ledande inom ditt område.
– Exakt vad det betyder att vara en ledare inom sitt område har vi medvetet valt att låta stå väldigt öppet. När vi tittar på våra kriterier är hela idén att den totala sammansättningen ska täcka flera olika branscher och perspektiv. Det ska finnas en mångfald, därför söker vi brett. För att vara en ledare krävs främst att man har utvecklat eller drivit förändringsprocesser eller projekt som man kan visa på, säger Hanna Nelson från Global Shapers Stockholm.

I praktiken innebär en Future Thinker en medlem i Global Shapers som ingår i den rådgivningsfunktion som finns i Global Utmaning. Global Shapers är ett initiativ som är kopplat till World Economic Forum och som etablerade sig i Stockholm under våren 2018. I dag har organisationen 7 500 medlemmar i 156 länder samlat i olika stadsbaserade nätverk. I Stockholm finns än så länge 23 medlemmar.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.