Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så blir du grön med iPhone

Publicerad: 21 januari 2010, 10:24

Naturskyddsföreningen släpper en gratis applikation till iPhone som heter Grön guide. Målgruppen är alla de som normalt inte besöker föreningens hemsida.


Ämnen i artikeln:

Naturskyddsföreningen

– Vi vill nå ut brett och till andra än bara miljönördarna och tyckte att iPhone var en bra ände att börja med, säger Jonas Lindquist som är projektledare för Grön guide.

Det är planerat att Grön guide även ska komma till andra plattformar under våren med en Android-version närmast.

En mängd olika tips om hur man på enklast sätt kan bidra till en bättre miljö finns med i programmet. Saker som vilken fisk det är mest miljövänligt att äta och var närmaste butiken med ekologiska och rättvisemärkta kläder finns.

Bemötandet av programmet från Apples sida får ses som minst sagt positivt då det tog rekordsnabba tre dagar att få det godkänt.
– Vi är själva förbluffade över hur snabbt det gick, även om man gärna vill tro att Apple gör någon priotering för vissa program så känns det lite som lotteri, säger Jonas Lindquist.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Naturskyddsföreningen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.