måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så blir jobbet mer kreativt

Publicerad: 20 augusti 2013, 04:25

Svenska arbetsgivare missar en chans att öka sina anställdas kreativitet. Här är listan över vad som efterfrågas mest för att ändra på det.


Mer än varannan anställd upplever att deras arbetsgivare missar att främja sina anställdas kreativitet. Ännu fler – sju av tio – anser att det finns en stor, outnyttjad potential på arbetsplatsen.
Det visar en arbetslivspanel från bemanningsföretaget Manpower kallad Manpower Work Life som bygger på svar från närmare 20 000 personer.

Erkännande och uppmärksamhet från arbetsgivaren är den mest efterfrågade åtgärden. Därefter nämns system för att ta tillvara på medarbetarnas idéer och möjligheter för dem att driva dem vidare.
– Undersökningen visar på en förbättringspotential som många arbetsgivare missar i dag, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup i ett uttalande.

När de anställda i stället
får frågan om vad som redan i dag finns på arbetsplatserna blir resultatet annorlunda. Gemensamma fikapauser, möjlighet att arbeta i grupp och ljusa, öppna lokaler är bland de vanligaste – men det är åtgärder som hamnar en bra bit ner på listan över vad som efterfrågas mest.
Här är de tio viktigaste faktorerna för ökad kreativitet och vad som finns på arbetsplatsen i dag:

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev