Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så bör IPCC förändras för att förhindra pinsamma fel

Publicerad: 31 Augusti 2010, 07:12

Igår presenterades den oberoende granskningen av IPCC:s organisation och arbetsmetoder. Slutsatsen från granskarna är att IPCC bör förändra sitt sätt att arbeta.


Ämnen i artikeln:

ForskningIpcc

Igår presenterade Inter Academy Councils kommitté som leds av den holländska professorn Robbert Dijkgraaf sin granskning av IPCC:s arbetsmetoder. Den oberoende kommitténs slutsatser är att IPCC bör förändra sitt sätt att arbeta på ett antal områden. Bland annat vill kommittén se ett förändrat ledarskap. Man vill att man använder expertis utanför klimatpanelen. Slutligen vill man också se hårdare regler för vilka forskningskällor som IPCC accepterar.

Inter Academy Council är en sammanslutning av ett tjugotal av världens vetenskapsakademier. Genom att ändra klimatpanelens arbete hoppas kommittén att IPCC lyckas undvika fel i sin rapportering. I samband med förslagen på förändringar passade kommittén också på att slå fast att IPCC i huvudsak gjort ett bra arbete med att samla forskningen om klimatförändringarna.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

ForskningIpcc

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.