Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så drar du nytta av Linkedins nya funktioner

Publicerad: 10 Juni 2013, 03:29

Säkrare inloggning, bättre koll på vem som ser din profil och läckrare profiler och uppdateringar med bilder och dokument. Så här drar du nytta av Linkedins nya funktioner.


1. Tvåfaktorsinloggning
Med jämna mellanrum kommer larmrapporter om lösenord som har kommit på vift. Därför inför allt fler inloggningsfunktioner som kräver mer än ett lösenord, ofta kallat tvåfaktorsautenticering.

Så även Linkedin. Det går ut på att du vid varje inloggning får ett tillfälligt lösenord skickat till din mobiltelefon. För att logga in krävs både det vanliga lösenordet och det tillfälliga. Med andra ord behöver den som försöker hacka ditt konto inte bara komma över lösenordet, utan även sno din mobil.

Säkerhetsfunktionen är enkel att aktivera. För musen över din profilbild i övre högra hörnet. Klicka på "Privacy & Settings" i menyn som dyker upp. Välj Account-fliken och klicka på "Manage security settings".

Där kan du klicka "Turn on" under rubriken "Two step verification for sign-in". Du kommer bli ombedd att fylla i ditt mobilnummer.

2. Bättre uppdateringar
För en tid sedan släppte Linkedin en funktion för att ladda upp bilder, video och dokument till profilsidorna. Tanken var att de ska kunna användas som portfölj där medlemmarna visar upp arbetsprover, istället för att bara skapa ett cv.

Nu håller funktionen på att breddas till att omfatta statusuppdateringar. Därmed kan du dela med dig av bilder och andra filer så de dyker upp ditt vanliga flöde.

Klicka på gemet till höger om delningsrutan på startsidan. Du får nu möjlighet att välja vilken fil du vill bifoga. Dessutom kan du lägga in en fil som redan finns på nätet. Klistra bara in webbadressen till filen och den läggs till i uppdateringen.

3. Vem såg min profil?
Möjligheten att se vem som har surfat in på ens profilsida har funnits länge, men nu kan du se mer än så.

Till exempel visas statistik över hur ofta den har visats över tid. Det kan till exempel användas för att utvärdera hur effektiv en länk till profilen på en sajt visade sig vara.

Betalande premiumanvändare får tillgång till data för tre månader tillbaka, gratisanvändare bara en.

IDG NEWS

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.