Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så får du tyst på chefen med kontrollbehov

Publicerad: 8 December 2011, 13:00

Det finns chefer som saknar förmågan att lita på sina medarbetare. De trivs bäst när de får detaljstyra och peta i allt. Ha förtröstan – här är tre sätt att stoppa chefen.


Att ha en chef som är överdrivet detaljstyrande bidrar till att sänka motivationen på även den mest drivan och kreativa personen. I längden mår ingen bra av att ständigt bli ifrågasatt, men det är svårt att förändra en person som har ett ständigt behov av att kontrollera varenda liten detalj.

Men det går att överlista detaljstyrande chefer genom att vara smidig. Det är Harvard Business Review som har tre tips på hur sådana chefer kan lugnas:

1. Låt chefen tro att han styr
Slösa inte energi på att kämpa emot med högljudda protester. Chefen gillar inte att medarbetarna har för stort svängrum eftersom det tenderar att skapa ett större behov av att detaljstyra. Försök att hitta kärnan till vad som skapar behovet av att kontrollera och ha en öppen dialog om vilken typ av information som han eller hon behöver för att han ska vara nöjd.

2. Inge förtroende
Chefer som ständigt håller ett vakande öga på sina medarbetare, känner ofta att de inte lever upp till förväntningarna. Chefen vill gärna ha saker och ting utförda på sitt sätt. Den kontrollerande chefen har ofta visa områden som kan tyckas vara banala, som exempelvis att texter ska vara rättstavade eller att bilder ska vara i ett visst format. Du tjänar frid genom att lägga några extra minuter på sådana moment för att då känner sig chefen mindre stressand. Och du vinner förtroende.

3. Ha en tydlig agenda
Ett ypperligt sätt att komma runt detaljstyrning är att ha ett samtal innan varje projekt. Prata igenom varenda detalj och berätta sedan hur du vill lägga upp ditt arbete. Det är alltid bra om chefen känner att han får ge fortlöpande återkoppling. Boka in avstämningsmöten då chefen har möjlighet till det. Det är också bra att påminna chefen emellanåt om att han eller hon kan hålla ett helhetsperspektiv och du kan ta hand om detaljfrågorna.

Nelly Visanji

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.