Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så fattar du hur stor oljeläckan i USA är

Publicerad: 10 Maj 2010, 05:17

Oljeläckan utanför USA:s sydkust har skapat ett minst 6.500 kvadratkilometer stort oljebälte. För att få perspektiv – se hur mycket av dina hemtrakter oljan skulle täcka.


Ämnen i artikeln:

Utsläpp

Det är inte lätt att greppa hur stort område som drabbats av oljeläckan i USA. Siffran 6.50 kvadratkilometer är inte lätt att ta till sig. Google Maps chefingenjör Paul Rademacher har gjort sitt för att sätta saken i ett greppbart perspektiv.

Hur stort är oljebältet egentligen? Den här kartan berättar.

Med hjälp av Google Maps kan besökare till http://paulrademacher.com/oilspill ange en ort varpå oljebältet läggs som en skugga över den aktuella orten. I dagsläget avser kartan situationen 6 maj. Det underliggande datat för utbredningen kommer från NOOA, National Ocean And Atmospheric Administration.

Ett test på Stockholm ger vid handen att betydande delar av länet skulle täckas. I princip hela Gotland likaså. På västkusten skulle ett område söder om Varberg via Göteborg upp till Vänersborg bli oljedränkt.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Utsläpp

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.