Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så finansierar du ett östersjöprojekt

Publicerad: 2 juli 2009, 14:21

Att utförma ett projekt så att det kan finansieras är en större utmaning än vad man i allmänhet tror. Det menar Nordiska Investeringsbankens vd Johnny Åkerholm.


Ämnen i artikeln:

Östersjön

Den som känner sig manad att driva ett Östersjöprojekt ska tänka på flera saker.
– Projekten måste vara väldefinierade och dokumenterade och man måste kunna identifiera en motpart som representerar en acceptabel risk och inkomstström, säger Nordiska Investeringsbankens vd Johnny Åkerholm.

Han berättar också att NIB:s och NEFCO:s nya fond här ska fungera som katalysator.
– Fonden kommer att erbjuda resurser för att förbereda projekt så att de också kan finansieras.

Johnny Åkerholm säger också att de som är intresserade ska veta att det finns pengar och resurser, även om det så klart har blivit svårare att hitta finansiering i lågkonjunkturen.
– Vi på NIB kan vara med och sköta själva finansieringen, vi är en stadig finansiär med god tillgång till den internationella kapitalmarknaden. Vi kan erbjuda långsiktiga lån med bra prissättning. Exakt vilka typer av projekt vi finansierar är svårt att säga då det handlar om konkreta finansieringsbeslut. Det finns inga universella lösningar.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Östersjön

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.