Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så förändras EU:s utsläppshandel 2021

Publicerad: 4 september 2020, 09:50

Att framtida överskott av utsläppsrätter kommer att tas bort från systemet har redan bidragit till att priset på utsläppsrätter ökat kraftigt, vilket bland annat har lett till att flera europeiska kolkraftverk har stängt ner.

Foto: Johan Nilsson och Fredrik Sandberg/TT

Stora förändringar väntar för EU:s utsläppshandel från och med nästa år och nu anpassas den svenska lagstiftningen. Utsläppsutrymmet minskar, priserna stiger och straffen för fusk i handeln skärps.


Regeringen överlämnade i går en lagrådsremiss om att anpassa svenska regler till de nya bestämmelserna i EU:s utsläppshandel. Bland annat inför EU på svenskt initiativ en mekanism i handeln för

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.