Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så funkar det kombinerade sol- och vågkraftverket

Publicerad: 5 januari 2012, 11:14

Den brittiske industridesignern Phil Pauley föreslår ett hybridkraftverk som använder både solen och vågorna för att producera energi.


Ämnen i artikeln:

SolkraftVågenergiCleantechSolenergiGreentech

Han kallar designen för ”Marine Solar Cells”, och det handlar helt enkelt om vågkraftverk kopplade till flytande solpaneler. Enligt Phil Pauley så ska utformningen dessutom öka solcellernas effektivitet med upp till 20 procent, tack vare solstrålarnas reflektioner mot vattenytan, jämfört med om de vore placerade på land, skriver TechCrunch.

Foton: Pauley Interactive

– De här marina hybridgeneratorerna skulle innebära ett effektivt sätt för att fånga mer energi per kvadratmeter. Konstruktionen är sådan att de dessutom till stor del kan tillverkas av återvunnet material, säger Phil Pauley till Good Clean Tech.

Tekniken är dock fortfarande på idéstadiet, och det finns inte några uppgifter om eventuella planer för att kommersialisera produkten.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News