Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så funkar Europas första ”hållbara” mack

Publicerad: 2 januari 2012, 09:00

Europas första hållbara drivmedelsstation – det lovar OKQ8 om sin nya bensinmack som öppnas den 12 januari.


Nu berättar OKQ8 att man ämnar öppna Europas första hållbara drivmedelsstation i Häggvik utanför Stockholm. Premiären går av stapeln den 12 januari. Med en "hållbar" bensinmack menar OKQ8 inte att man slutar sälja fossila drivmedel. Nej, det handlar istället om hur själva stationen är byggd. OKQ8:s nya mack är byggd med minsta möjliga miljöpåverkan och beräknas använda 50 procent mindre energi än en normal station. Stationen är också "miljöoptimerad" med maximal användning av hållbara material, och försedd med en rad finesser som till exempel återanvändning av regnvatten till biltvätt och snabbladdstol-par för elbilar.
– Under lång tid har drivmedelsbranschen fokuserat på förnybara drivmedel, miljöanpassade bilprodukter, hållbara transporter och logistik. Nu tar OKQ8 hållbarhetsarbetet ett steg längre, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.