Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så hållbara är landstingen

Publicerad: 8 februari 2017, 08:35

Värmland tog hem förstaplatsen i Aktuell Hållbarhets rankning över landstingens och regionernas hållbarhetsprestanda. Se hur långt landstingen och regionerna har kommit i sitt arbete.


Landstingen är mer hållbara än kommunerna med tuffare klimatmål, mer ekologisk mat, mindre fossila investeringar och bättre uppföljning av upphandlingskrav. Ändå är det långt kvar. Klimatanpassningen har halkat efter, engångsartiklar slängs på löpande band och ledningarna ratar miljöcheferna. Det visar den rankning av landstingens och regionernas hållbarhetsarbete som Aktuell Hållbarhet gjort tillsammans med Dagens Medicin.

I tidningen Aktuell Hållbarhet beskrivs hur vinnaren Värmland strukturerat hållbarhetsarbetet. En rad lyckade exempel på hållbarhetsåtgärder tas även upp, som hur sjukvården får fram mer miljövänliga produkter genom så kallade innovationsupphandlingar.

Så här placerar sig landstingen och regionerna i rankningen:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Totalpoängen bygger på två undersökningar. Dels har landsting och regioner fått svara på vår enkät och dels har de bedömts utifrån statistik i den så kallade Koladadatabasen. Se landstingens och regionernas resultat i detalj:

Svar på enkätdelen

Resultat på Koladadelen

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.