Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så hittar Google städernas metanläckor

Publicerad: 18 Augusti 2014, 10:23

merikanska Environmental Defense Fund har med hjälp av Google tagit fram interaktiva kartor som visar gasläckor under gatorna i Boston, Indianapolis och Staten Island i New York.


Ämnen i artikeln:

Edf

Gasläckor sker genom hela kedjan i det amerikanska naturgassystemet, men hittills har lite varit känt kring omfattningen av de mindre läckor som inte alltid repareras särskilt fort. Med ny teknik går det nu att bättre mäta och analysera det här problemet, för att sedan göra resultaten publika.

Kartorna har gjorts med hjälp av Googles så kallade Street View-bilar som varit utrustade med teknik som kunnat upptäcka och mäta metanutsläppen.

– Ny teknik har gett oss betydligt bättre förutsättningar att göra miljödata tillgängliga för alla att se och använda informationen för att lösa miljöproblem genom att vi kan fatta bättre beslut, kommenterar EDF:s Steven Hamburg i ett pressmeddelande.

EDF och Google ska kartlägga metanläckor i fler städer framöver som en del av projektet. De tittar även på möjligheterna att kartlägga annat, som luftföroreningar.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Edf

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.